ANAOKULU ÇAĞINDAKİ ÇOÇUKLARDA DİŞ SAĞLIĞI FARKINDALIĞI

ØSosyal sorumluluk adına gerçekleştirdiğimiz Demirkent Toki Anaokulundaki öğrencilere verilen Ağız ve Diş Sağlığı Eğitiminin temel amacı henüz küçük yaşta öğrencilere ağız ve diş sağlığını koruma bilinci kazandırmak, doğru bilinen yanlışları düzeltip öğrenciye bu konuda bilgi desteği sağlamaktır. Edindikleri bilgilerin yanı sıra pratik eğitim verip öğrendiklerinin daha akılda kalıcı olmasını ve daha kolay uygulayabilmesini sağlamaktır. Aynı zamanda Diş hekimlerine karşı önyargılarının giderilmesine yardımcı olmaktır.

Sosyal sorumluluk adına gerçekleştirdiğimiz anaokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitiminde almak istediğimiz sonuç bu yaşlardaki çocukların gerekli bilinci kazanması ve doğru bilinen yanlışları düzeltmeleriydi. Ön yargılarını giderecek şekilde eğlenceli ve öğretici çalışmamızın sonunda çocukların dişleri doğru fırçalama ve doğru ağız bakımını kavradıklarını, bu rutini severek uygulayabileceklerini anlattık. Bu kapsamda o yaş grubuna uygun olacak şekilde yaptığımız uygulamalı eğitimler ile amacımıza ulaştık. Çocuklar doğru fırçalama tekniklerini, günde kaç kere diş fırçalamaları gerektiğini, dişlerinin çürümemeleri için yememeleri gereken yiyecekleri ve dişleri için faydalı olabilecek yiyecekleri öğrendiler, yaptığımız pratik eğitimle öğrendiklerini akılda kalıcı hale getirdiler.  Aynı zamanda diş hekimlerine ve kliniklere olan ön yargılarını kırdılar.

MASKE DAĞITIMI